Vés al contingut

Afegeix un nou comentari

Benvingut sigui Drupal 7!

Enviat per felip el

El divendres passat vaig assistir a Barcelona a la festa de benvinguda a Drupal 7, organitzada per drupal.cat i patrocinada per unes agències del Barcelonès especialitzades en Drupal, com Ymbra i Atenea Tech. Com a perpinyanès perdut a la capital haig d'agrair al meu GPS per dur-me fins al carrer Carassa, més exactament al bar Arena, al número 4.

Érem uns seixanta-tres, una bona xifra fins i tot per Barcelona; hi acudia gent de tots els sectors, siguin desenvolupadors o grafistes, empleats del públic o del privat, o empresaris, tots interessats d'una manera o altra per Drupal, i la seva nova versió. A la nostra disposició teníem begudes, xarcuteria, pa amb tomàquet... Després de xerrar una estona va començar la presentació.

Es va recordar que la versió 7 de Drupal representa de debò una evolució major per aquest CMS. Alguns dels millors conceptes de Drupal, fins ara implementats per mòduls contributius, ocupen des d'ara una plaça central: CCK està integrat al core, i la gestió del contingut multimèdia és suportada de manera més nadiua. A més a més, segons els especialistes, queda molt més fàcil l'elaboració de plantilles. Ah, i també cal notar que, segons Ramon Vilar, la traducció en català és la primera duta a terme entre totes les llengües europees, visca!

Va ésser un plaer prendre contacte amb el conjunt dels membres de la comunitat «drupalera» catalana. Em reca, però, constatar que la frontera encara pesi tant als esperits al sud com al nord: són poc nombrosos, malauradament, els que es projecten al nord de la ratlla, i que tenen alguns coneixements de francès, necessaris per atènyer Catalunya Nord —que va perdre molts locutors del català a la segona meitat del segle vint— i França.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA
Imatge CAPTCHA
Introduïu els caràcters que es mostren a la imatge.